Appointments Current Affairs - Current Affairs 2025

1. Who was appointed as the Chief Minister of Delhi in February 2025, becoming the fourth woman to hold this position in the capital?

  1. Atishi Marlena
  2. Sheila Dikshit
  3. Rekha Gupta
  4. Sushma Swaraj

Answer: C) Rekha Gupta

2. Who was appointed as the new Governor of Mizoram?

  1. Ajay Kumar Bhalla
  2. Vijay Kumar Singh
  3. Hari Babu Kambhampati
  4. Raghubar Das

Answer: B) Vijay Kumar Singh

3. Which former Governor of Mizoram was appointed as the Governor of Odisha?

  1. Hari Babu Kambhampati
  2. Raghubar Das
  3. Rajendra Vishwanath Arlekar
  4. Arif Mohammed Khan

Answer: A) Hari Babu Kambhampati

4. Who was appointed as the 11th Chairman of the Indian Space Research Organisation (ISRO)?

  1. K. Sivan
  2. S. Somanath
  3. V. Narayanan
  4. M. Mohan

Answer: C) V. Narayanan

5. Who was appointed as the 52nd Chief Justice of India in May 2025?

  1. Justice Sanjiv Khanna
  2. Justice Bhushan Ramkrishna Gavai
  3. Justice K.G. Balakrishnan
  4. Justice D.Y. Chandrachud

Answer: B) Justice Bhushan Ramkrishna Gavai

6. Who assumed charge as the new Chief Election Commissioner (CEC) of India in 2025?

  1. Rajiv Kumar
  2. Sukhbir Singh Sandhu
  3. Sunil Arora
  4. Gyanesh Kumar

Answer: D) Gyanesh Kumar

7. Who has been appointed as the new Deputy Governor of the Reserve Bank of India (RBI) ahead of the MPC meeting?

  1. Shaktikanta Das
  2. Poonam Gupta
  3. Micheal Debabrata Patra
  4. Urjit Patel

Answer: B) Poonam Gupta

8. Who has been appointed as the Chairperson of the 23rd Law Commission of India in April 2025?

  1. Justice (Retd.) R. F. Nariman
  2. Justice (Retd.) A. K. Sikri
  3. Justice (Retd.) Dinesh Maheshwari
  4. Justice (Retd.) Madan B. Lokur

Answer: C) Justice (Retd.) Dinesh Maheshwari

9. Who has been appointed as the new Director General (D-G) of the Central Reserve Police Force (CRPF)?

  1. Gyanendra Pratap Singh
  2. Rakesh Asthana
  3. Kuldiep Singh
  4. Anil Chauhan

Answer: A) Gyanendra Pratap Singh

10. Who has been appointed as the new Chairman of the Securities and Exchange Board of India (SEBI) for a three-year term?

  1. Ajay Tyagi
  2. T.V. Somanathan
  3. Madhabi Puri Buch
  4. Tuhin Kanta Pandey

Answer: D) Tuhin Kanta Pandey